Ik heb naar je uitgekeken en ik ben klaar voor je. Een nieuw seizoen, energetisch gezien het begin van een nieuw jaar.

Een nieuw jaar vraagt om een of andere reden om een terugblik. Vandaar de volgende vragen: hoe zijn afgelopen weken voor je geweest? Hoe heeft je lichaam aangevoeld? Wat heb je buiten jezelf om mogen ervaren?

Hebben we niet allemaal geklaagd over de bakken regen, de hevige wind?
Afgelopen periode is een belangrijke transitie periode geweest; een overgang van winter naar lente. Tot aan vandaag is er van alles veranderd in de energie om ons heen. De energiegolven hebben angst, rusteloosheid, verwarring en de drang om opnieuw te beginnen veroorzaakt. Misschien heb je het opgepikt en misschien ook wel niet, de een is er nou eenmaal gevoeliger voor dan de ander. De storm van afgelopen weken kan je in ieder geval niet ontkennen. Het is een uiting van onze innerlijke processen, want wij zijn net zo goed onderdeel van de natuur. 

Nu de wind is gaan liggen, is het tijd om te helen, om los te laten, want de lente staat voor de deur. De lente staat voor nieuw, dus het is noodzaak om op te ruimen, zodat er ruimte ontstaat. Ruimte, in eerste instantie voor jezelf. Door vanuit kracht te kiezen voor kwetsbaarheid en zachtheid. De kwetsbaarheid ligt in de durf om te voelen. Het ervaren van wat zich afspeelt in jou.

Iedere fysieke sensatie, wenselijk of onwenselijk, wordt veroorzaakt door emoties, waar jouw gedachten aan ten grondslag liggen. Een onafscheidelijk trio: gedachten, emoties en fysieke sensaties. We dragen het bij ons in een waanzinnig voertuig, het lichaam. Net als de natuur die zich langzaam naar buiten beweegt in de lente, krijg jij dezelfde boodschap mee. Dit is jouw tijd om uiting te geven aan wat je voelt door middel van dit lichaam. Flexibiliteit ervaren in het lichaam door te accepteren wat je voelt, door uiting te geven aan emoties in plaats van verzet daartegen. 

Geef woede de ruimte in jezelf en daarmee in het lichaam, want jawel het is de emotie die verbonden is aan dit seizoen. Als we nieuw willen, als we willen loslaten is eerst die ‘schoonmaak’ nodig. De uitdaging van schoonmaken is dat je het daadwerkelijk moet ‘doen’ voordat er iets verandert. Je moet dat potje vastpakken om het af te kunnen stoffen of om het uiteindelijk weg te gooien. 

Hetzelfde geldt voor emoties. We hebben onszelf zo geconditioneerd dat woede vaak als negatief wordt bestempeld terwijl er niets mis is met het ervaren van woede. Het is een reminder dat je ertoe doet. Dat je het waard bent om met respect te worden behandeld. Durf woede te voelen en ontdek daarin je moed. De moed om jezelf te zijn, de moed om uiting te geven aan wat belangrijk is voor jou. Woede zien en echt voelen, zonder geweld. Op die manier vind je de flexibiliteit in het lichaam om jouw richting te volgen dit nieuwe seizoen. 

Categorieën: Levens Les(sen)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.