“Yoga is the perfect opportunity to be curious about who you are” – Jason Crandell 

Wie ben ik? Wie ben jij? 

Ben jij in de mogelijkheid deze vraag te beantwoorden zonder je naam, leeftijd, beroep en de dingen die je hebt gedaan te benoemen?

Durf jij jezelf te zijn zonder ‘jouw verhaal’?

Yoga is voor mij de manier geweest om dichter bij mezelf te komen en te blijven. Beweging, stilte en bewustzijn zijn op dit moment begrippen die belangrijk zijn voor mij en die ik uit wil dragen tijdens de lessen die ik geef. Dat betekent niet dat ik een jonge vrouw ben zonder zorgen, angsten of onzekerheden. Ik heb ze, vertrouw me (en hoe?!), maar ik ben ze niet.

Vorig jaar mei werden mijn ogen geopend tijdens het Yoga and Sacred Dance Retreat in Italie van Julie Martin. Na jaren Atheneum en een Universitaire opleiding, leerde ik hier tijdens 7 dagen belangrijke lessen van een groep wijze vrouwen.

Ik ben niet mijn gedachten, ik ben niet mijn lichaam, ik ben niet mijn emoties. Ik heb ze, maar ik ben ze niet. Halleluja, wat een verademing. Ze niet zijn betekent niet dat ik er niet verantwoordelijk voor ben. Het is aan mij hoe ik er mee omga. 

Hoewel ik enerzijds enorm kan twijfelen, ben ik wel lijnrecht geweest in wat ik wil en communiceer ik heel direct. Er is op een of andere manier altijd duidelijkheid geweest in wat ik ‘moest’ doen. Ik heb mijn hart gevolgd. Geen master, maar yoga. Dit leven, leven voor mezelf en steeds meer als mezelf. Het heeft geleid tot waar ik nu ben. Ik kan nu uitdrukking geven aan het niet zijn van mijn gedachten. Iets wat in 2017 begon, krijgt nu vorm.

Werken als coach, door in eerste instantie zelf het traject te ondergaan. Verantwoordelijkheid nemen voor mijn gedachten door ze te onderzoeken. De methode, The Work, is ontwikkeld door Byron Katie. In plaats van een gedachte direct voor waar aan te nemen, treed je je gedachten met begrip tegemoet. In een maatschappij waar een positieve mind-set de norm is en druk het synoniem is voor goed, ga ik liever op zoek naar de waarheid. 

Heel simpel: jij bent de waarheid, geïnspireerd door de woorden van Byron Katie. Het gevoel jezelf niet te zijn is het verzet tegen de waarheid. Het is wat het is. Het verzet tegen de waarheid, een leugen, zorgt voor stress. Stress heeft nooit zo natuurlijk aangevoeld als rust. Rust betekent nu juist dat het goed gaat met mij. 

Rust, door de realiteit te zien, is wie ik ben zonder ‘mijn verhaal’. Rust is wie ik ben zonder het verhaal over een lichaam dat nog beter moet. Rust is wie ik ben zonder de onzekerheid of ik de juiste keuzes wel heb gemaakt. Rust is wie ik ben zonder de angst om te falen. 

Zonder ‘mijn verhaal’ ben ik vol vertrouwen, trots, dankbaar en vol waardering. 

Rust is thuiskomen. 

Categorieën: Levens Les(sen)

2 reacties

Marjon · juni 14, 2018 op 7:45 pm

Prachtig Lesley ! 💜 Ik leer van jou ! Fijn je te hebben ontmoet 🙌🏼 Liefs Marjon

Yolanda · juni 16, 2018 op 6:58 am

Lieve Lesly. Wat een wijsheid en zooo waar. Wat een rijkdom.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.